Аватари

— Как да си сложа аватар?

— Влезте в настройките на играта, в раздел Форум. Натиснете бутона „Преглед“ (Choose) и изберете файл с картинка. Натиснете „Отвори“ (Open) и след това „Запази“.

— Качвам аватара, но нищо не се случва. Само пише „Измененията са запазени“?

— Това означава че изображението не е качено на сървъра. Това може да е поради една от следните причини:

  • опитвате се да качите картинка по-голяма от 100 килобайта;
  • опитвате се да качите картинка с непозволен формат – разрешени са само gif, jpg, png;
  • имате лоша интернет връзка.

Ако аватарът ви е качен успешно, вие ще го видите на страницата на настройките. Ако не ви харесва как стои, изберете тикчето „изтрий“ и натиснете „Запази“.

 

— Качих аватар, но не го виждам. Защо?

— След като сте качили аватар, той ще бъде проверен от модератори. Те ще преценят дали вашият аватар подхожда на стила на играта. Ние сме „за“ това аватарите да бъдат готини и интересни =)

— Защо модераторите не одобряват моя аватар, той е много хубав? Как ви са правилата за одобряване на аватар?

— За аватари се приемат снимки или рисунки, на които е изобразено живо същество – човек или др. Без вулгарни картинки, с които е пълен Интернет. Никакви надписи, символи, анимации. Снимки с лошо качество, на които нищо не се вижда, също не се приемат. Картинката трябва да бъде квадратна, за да не излиза от общия стил. И към всичко това трябва да прибавим, че аватарът ви не може да бъде копие на нечий друг аватар.

— Модераторите одобриха моя аватар, настройките са включени. Но старите ми съобщения все още са със стария аватар. Защо?

— При написването на съобщение се запазва текущия аватар. Т.е. всички нови съобщения ще бъдат с новия аватар, а всички стари със стария аватар. Също така при смяна на аватар всички написани съобщения със стария аватар си остават така.

Освен всичко това е забранено качването на аватари, съдържащи порнография, материали, които не са разрешение от законодателството на РБ, като пропаганда на наркотици и други забранени вещества, разпалване на етнически конфликти или други вражди, призиви за безредици, материали, които накърняват честта и достойнството на други хора и т.н.